16 iulie 2010

Melodia zilei : Yanni - "The Storm"(2010.07.16)

Yanni (n. Yiannis Hrysomallis pe 14 noiembrie 1954, în Kalamata, Grecia) este un pianist autodidact, clapist, şi compozitor. După ce a primit titlul de "Bachelor of Arts" în psihologie, el a încercat în schimb o viaţă în muzică, deşi nu avea nici instruire formală şi nu putea "citi" muzica.

A fost nominalizat la Grammy pentru albumul "Dare to Dream"(1992) "In My Time"(1993). Succesul lui a venit totuşi odată cu lansarea în 1994 a albumului "Yanni Live at Acropolis", considerat a fi al doilea film muzical cel mai bine vândut din toate timpurile.
Yanni a avut concerte live în mai mult de 20 ţări din întreaga lume adunând mai mult de două milioane de persoane. El a acumulat mai mult de 35 albume de platină şi de aur la nivel mondial, cu vânzări în valoare totală de peste 20 de milioane de exemplare. Yanni este considerat unul dintre fondatorii de top din toate timpurile pentru televiziunea publică. Compoziţiile sale au fost incluse în toate emisiunile televizate a Jocurilor Olimpice începând cu 1988, iar muzica lui a fost folosită pe scară largă în televiziune şi evenimente sportive televizate. Muzica sa este frecvent descrisă ca "new age", deşi el preferă termenul de "contemporary instrumental". Universitatea din Minnesota i-a conferit lui Yanni gradul onorific de Litterarum humanarum doctor în 2004. El a primit, de asemenea, titlul de doctor onorific în muzică.

De ce vă spun toate acestea? Pentru a vă arăta ca sunt cazuri când talentul cuiva este atât de mare, încât nici studii speciale nu sunt necesare pentru a realiza ceva extraordinar. Vă invit să urmariţi mai jos secvenţa cu melodia "The Storm", interpretată live.



Vreau să menţionez că în cadrul concertelor live, el colaborează cu instrumentişti extraordinari, cum ar fi:
Vioară: Samvel Yervinyan(Armenia)
Vioară: Sayaka Katsuki(Japonia)
Harpă: Victor Espinola(Paraguai)
Trompetă: Ramon Flores(Mexic)
Ţambal: Dan Landrum(SUA)
Flaut: Pedro Eustache(Venezuela)
Vioară: Armen Movsessian(Armenia)
Vioară: Zachary Carrettin(SUA)
Tobe: Walter Rodrigues(Puerto Rico)

În afară de muzica şi spectacolul extraordinar, aceştia impresionează şi prin optimismul si buna dispoziţie pe care o oferă pe toată durata concertului, poate şi datorită faptului că îi vei vedea mai mereu pe toţi cu zâmbetul pe buze, iar cum acesta este însoţit de aşa o muzică minunată, nu are cum să nu fie molipsitor. Despre ce vorbesc aici? Urmăriţi şi filmuleţul de mai jos cu "World Dance" pentru a înţelege exact ce vă spuneam.

Trimiteți un comentariu