28 august 2010

Melodia zilei : Acvila - "Dulci cuvinte"(2010.08.28)


De câteva zile îmi tot sună în cap melodiile celor de la Acvila, chiar dacă trecuse ceva timp de când nu le-am mai ascultat, așa că vă prezint și voua cine a fost Acvila, pentru că sunt sigur că mulți dintre voi nici nu știu că a existat cândva așa o trupă.
Deci, trupa Acvila a fost formată în Iași pe data de 13 mai 2000 și avea următoarea componență: Iulia Preotu(voce), Emanuel Filip(bass), Iulian Croitoru(chitară), Sorin Petrilă(tobe).Iulia Preotu, vocea şi, spune Emanuel Filip, „sufletul“ trupei, a făcut ca începutul să fie brusc şi hotărât. Lucrurile au mers greu, dar bine, au scos albumul "Dulci cuvinte?" sub forma unui CD Multimedia ce conţinea şi un videoclip live la piesa "Eu sunt aceea". Toate bune şi frumoase până la plecarea voca­lis­tei, în februarie 2003. După, nu au mai găsit o voce la fel de fu­rioasă şi au re­nun­ţat. Dar „Eu sunt aceea“, „Dulci Cuvinte“ încă sunt ascul­tate de rockerii con­temporani concertelor Acvilei. Pentru cei ce nu au ascultat Acvila, trupa cânta un rock alternativ cu elemente de hardcore, heavy metal şi puţin progressive.



Paradexul spune că "După plecarea Iuliei de la Acvila, baieţii(împreună cu un vocal nou) au format trupa Minus, o trupă de math metal/mathcore. Au cântat la Rock'n'Iasi Indoor 2007 în deschiderea festivalului. Au cântat un fel de Meshuggah combinat cu The Dillinger Escape Plan fără prezenţă scenică... ceva ce se simţea că-i românesc. Cu toate astea mi-au plăcut mult... şi din reacţia publicului şi cronicile următoare am remarcat că am fost unul din foarte puţinii cărora le-a placut prestaţia celor de la Minus. Între timp am aflat că trupa nu mai cântă..."

Să revenim însă la Iulia. Aceasta a format în SUA trupa "MeTalkPretty"(în 2005), cu care a lansat albumele: "Ana"(2005) şi "Rubby"(2007), dar cel mai important cred eu este faptul că au scos în 2009 melodia "Wake up, wake up" pentru jocul NHL 2010. Mai jos puteți vedea ce reprezintă noua trupă a Iuliei.


P.S. Mie parcă tot mai tare îmi plăcea Acvila...

Trimiteți un comentariu