11 august 2010

Melodia zilei : Alexandrina Hristov - "Numai tu "(2010.08.11)

Alexandrina Hristov (n. 5 mai 1978, Chișinău, Republica Moldova) este o artistă originară din Republica Moldova. Activitatea sa se leagă de muzică, pictură și poezie. Piesa cu care a devenit cunoscută publicului românesc se numește "Fata merge pe jos".
Alexandrina a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Activitatea sa se leagă de muzică, pictură și poezie, pe care le combină foarte reusit. În anul 2005, a fost una dintre protagonistele filmului "Trois femmes de Moldavie", în regia lui Paul Cuzuioc, pe a cărui coloană sonoră s-au aflat câteva dintre piesele sale. În urma realizării acestui film, s-a mutat în România, unde a avut primele sale apariţii într-o serie de concerte la Cafe Deko din București.



Artista cântă în română, franceză și rusă. Stilul său muzical este greu de definit, dar se încadrează între pop acustic, rock contemporan, alternative, jazz și soul, cu elemente inovatoare la nivelul compoziției și versurilor. Alexandrina apare adesea pe scenă alături de o trupă de instrumentişti(Petrica Ionutescu - trompetă, clape, acordeon; Gabi Almasi - chitară, mandolină; Czifrac Stefan - chitară bas; Tavi Scurtu - tobe), dar uneori îşi susține recitalul în formulă voce-pian.
Alexandrina impresionează prin sensibilitatea și versatilitatea vocii, virtuozitatea de a cânta la pian și sensibilitatea versurilor, pe alocuri absurde...

Sunt sigur că v-a plăcut prima melodie, aşa că vă invit să ascultaţi şi "Fata merge pe jos":


Primul album al Alexandrinei se numește "Om de lut" şi a fost lansat pe 9 aprilie 2009, reprezentând o colecție de piese vechi şi noi.

Trimiteți un comentariu