06 decembrie 2010

Sărbători Fericite!!!

Să vă aducă Moșul tot ce doriți...



Pentru cei care vor să "cânte la acest pian", Enjoy!

28 noiembrie 2010

Moldova alege victoria??!!


Scurt, clar şi cuprinzător:

Daaaa!!!! Moldova alege victoria, victorie împotriva ciumei roşii, adică a comuniştilor!!! Felicitări Moldova!!!

P.S. Ştiu că am spus că nu voi scrie nimic legat de politică aici, dar acum nu mă pot abţine...

12 noiembrie 2010

Manipulare eşuată



Într-un nou "articol senzaţional" marca OMG apar nişte informaţii "şocante" despre Vladimir Filat, pentru ca ulterior să fie scris Vladimir Voronin! Să fie oare o simplă eroare(la câte "articole" despre Voronin scriu ei, e şi de înţeles), sau totuşi ştiu ei ceva şi nu au reuşit să întortocheze faptele până la urmă? Sau poate erau mahmuri când au scris acel "articol"?

P.S. link la omg: http://omg.md

08 noiembrie 2010

Fericire de scurtă durată (video)

Uneori nu e deloc bine să te bucuri înainte prea devreme, deoarece eșecul atunci când sărbătorești victoria este cu mult mai dureros, mai ales dacă știi că puteai evita aceasta. Următorul video este amuzant, dar totodată ar trebui să ne determine să fim mai precauți, chiar și în momentele de bucurie. Enjoy ;)

23 octombrie 2010

Reclama Captain Morgan(video)

Voi continua sa "colecţionez" cele mai bune reclame şi să le public aici. De data aceasta, este vorba de o reclama la rom. După ce vizionezi această reclama, cu siguranţă te întrebi: de ce prietenii mei nu pot să facă aşa? :)

22 octombrie 2010

Drumuri... reparate?!?!!(video)

Toată acţiunea din filmuleţul de mai jos are loc la o trecere de pietoni din Rusia. De data aceasta NU este cu persoane care merg (puţin) ameţite pe stradă. Just enjoy it!

10 octombrie 2010

Revenirea(+câte ceva despre reclamă și critică la adresa unimedia)

A trecut ceva timp de când nu am scris nimic. Scuze am, dar nu asta contează. Voi încerca să fac să revină acest blog la normalitate.

Acum să vă spun câte ceva despre reclamă. Nu am nimic împotriva acesteia, din contra, sunt unul din cei care consideră că reclama e ceva util dacă e folosită în mod corect şi nu se face abuz. Totuşi, când pe o pagina de internet vezi doar reclamă, sau mai bine zis nu vezi informaţia căutată din cauza reclamei, aceasta este abuz. Chestia aceasta este enervantă la culme. Tocmai din această cauză nu am mai citit ştirile unimedia de câteva zile. Mă enerva enorm de mult faptul că au reclamă peste tot unde apucă: banner sus, dreapta, mijloc(câteva), mai nou au şi nişte javascript-uri sus/jos care ocupa toată pagina. Astăzi am intrat din nou pe unimedia. Reclama de jos m-a surprins total. Poza vorbeste de la sine(precizez ca nu este trucată, este un simplu printscreen).



P.S. Am salvat și acel .gif pentru cei curioși.

Voi ce credeți despre asta?...

28 august 2010

Melodia zilei : Acvila - "Dulci cuvinte"(2010.08.28)


De câteva zile îmi tot sună în cap melodiile celor de la Acvila, chiar dacă trecuse ceva timp de când nu le-am mai ascultat, așa că vă prezint și voua cine a fost Acvila, pentru că sunt sigur că mulți dintre voi nici nu știu că a existat cândva așa o trupă.
Deci, trupa Acvila a fost formată în Iași pe data de 13 mai 2000 și avea următoarea componență: Iulia Preotu(voce), Emanuel Filip(bass), Iulian Croitoru(chitară), Sorin Petrilă(tobe).Iulia Preotu, vocea şi, spune Emanuel Filip, „sufletul“ trupei, a făcut ca începutul să fie brusc şi hotărât. Lucrurile au mers greu, dar bine, au scos albumul "Dulci cuvinte?" sub forma unui CD Multimedia ce conţinea şi un videoclip live la piesa "Eu sunt aceea". Toate bune şi frumoase până la plecarea voca­lis­tei, în februarie 2003. După, nu au mai găsit o voce la fel de fu­rioasă şi au re­nun­ţat. Dar „Eu sunt aceea“, „Dulci Cuvinte“ încă sunt ascul­tate de rockerii con­temporani concertelor Acvilei. Pentru cei ce nu au ascultat Acvila, trupa cânta un rock alternativ cu elemente de hardcore, heavy metal şi puţin progressive.



Paradexul spune că "După plecarea Iuliei de la Acvila, baieţii(împreună cu un vocal nou) au format trupa Minus, o trupă de math metal/mathcore. Au cântat la Rock'n'Iasi Indoor 2007 în deschiderea festivalului. Au cântat un fel de Meshuggah combinat cu The Dillinger Escape Plan fără prezenţă scenică... ceva ce se simţea că-i românesc. Cu toate astea mi-au plăcut mult... şi din reacţia publicului şi cronicile următoare am remarcat că am fost unul din foarte puţinii cărora le-a placut prestaţia celor de la Minus. Între timp am aflat că trupa nu mai cântă..."

Să revenim însă la Iulia. Aceasta a format în SUA trupa "MeTalkPretty"(în 2005), cu care a lansat albumele: "Ana"(2005) şi "Rubby"(2007), dar cel mai important cred eu este faptul că au scos în 2009 melodia "Wake up, wake up" pentru jocul NHL 2010. Mai jos puteți vedea ce reprezintă noua trupă a Iuliei.


P.S. Mie parcă tot mai tare îmi plăcea Acvila...

27 august 2010

Reclama Heineken - Men With Talent

Nu fac reclama nici unei marci de bere, doar mi-a placut reclama aceasta si cred ca merita vazuta si de altii :)

15 august 2010

Pictor incredibil(video)


Persoana din filmuleţul de mai jos are un talent extraordinar la care se vede că a muncit foarte mult. Reuşeşte să deseneze cu ambele mâini desene perfecte, în acelaşi timp, în timp ce stă cu capul în jos. Toate acestea direct în stradă, pentru nişte bănuţi, pe când ar merita să fie prezent la tot felul de emisiuni și spectacole... Ce să mai spun... vă las să urmăriți video și aștept comentarii cu părerea voastră.

11 august 2010

Melodia zilei : Alexandrina Hristov - "Numai tu "(2010.08.11)

Alexandrina Hristov (n. 5 mai 1978, Chișinău, Republica Moldova) este o artistă originară din Republica Moldova. Activitatea sa se leagă de muzică, pictură și poezie. Piesa cu care a devenit cunoscută publicului românesc se numește "Fata merge pe jos".
Alexandrina a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Activitatea sa se leagă de muzică, pictură și poezie, pe care le combină foarte reusit. În anul 2005, a fost una dintre protagonistele filmului "Trois femmes de Moldavie", în regia lui Paul Cuzuioc, pe a cărui coloană sonoră s-au aflat câteva dintre piesele sale. În urma realizării acestui film, s-a mutat în România, unde a avut primele sale apariţii într-o serie de concerte la Cafe Deko din București.



Artista cântă în română, franceză și rusă. Stilul său muzical este greu de definit, dar se încadrează între pop acustic, rock contemporan, alternative, jazz și soul, cu elemente inovatoare la nivelul compoziției și versurilor. Alexandrina apare adesea pe scenă alături de o trupă de instrumentişti(Petrica Ionutescu - trompetă, clape, acordeon; Gabi Almasi - chitară, mandolină; Czifrac Stefan - chitară bas; Tavi Scurtu - tobe), dar uneori îşi susține recitalul în formulă voce-pian.
Alexandrina impresionează prin sensibilitatea și versatilitatea vocii, virtuozitatea de a cânta la pian și sensibilitatea versurilor, pe alocuri absurde...

Sunt sigur că v-a plăcut prima melodie, aşa că vă invit să ascultaţi şi "Fata merge pe jos":


Primul album al Alexandrinei se numește "Om de lut" şi a fost lansat pe 9 aprilie 2009, reprezentând o colecție de piese vechi şi noi.

09 august 2010

Ori sântem golani, ori nu mai sântem!(video)

Nici o încăierare între clanuri rivale de romi nu s-a lasat vreodata cu o declaraţie mai spumoasă ca urmatoarea.
De la antebraţul "lucrat", julit cu bâta până la cele 3600 de secunde ale orei, explicaţia scandalului este fantastică. Povestea intreagă? Cele doua clanuri se băteau pentru custodia unui copil.



sursa: Crimetime.ro

05 august 2010

Pilot ce adoarme în zbor(video)

Tu ce ai face în această situaţie?



Eu cred că îi dădeam vreo două palme: poate-poate se trezeşte...

29 iulie 2010

Invenţie, sau cum se plictiseşte lumea(video)

Nu ştiu alţii cum sânt, dar eu... cu siguranţă nu aş avea răbdarea să fac aşa ceva. Îţi trebuie nervi de oţel până reuşeşti, însă eu nu aveam destulă voinţă să aranjez in linie 100 dominouri... Ce ziceţi, poate cineva să facă ceva asemănător acasă?

Poţi picta... pe apă?(video)

Credeţi că glumesc? Nu, chiar am întrebat destul de serios. E ceva destul de interesant şi ciudat în acelaşi timp. În plus, nu pare chiar foarte complicat: se ia un vas cu apă şi se începe a picta, adică a adăuga vopsele în apă. Ei bine, nu e chiar aşa. Mai jos este un video despre aşa ceva, care cred eu că merită văzut până la final :) Enjoy!

16 iulie 2010

Melodia zilei : Yanni - "The Storm"(2010.07.16)

Yanni (n. Yiannis Hrysomallis pe 14 noiembrie 1954, în Kalamata, Grecia) este un pianist autodidact, clapist, şi compozitor. După ce a primit titlul de "Bachelor of Arts" în psihologie, el a încercat în schimb o viaţă în muzică, deşi nu avea nici instruire formală şi nu putea "citi" muzica.

A fost nominalizat la Grammy pentru albumul "Dare to Dream"(1992) "In My Time"(1993). Succesul lui a venit totuşi odată cu lansarea în 1994 a albumului "Yanni Live at Acropolis", considerat a fi al doilea film muzical cel mai bine vândut din toate timpurile.
Yanni a avut concerte live în mai mult de 20 ţări din întreaga lume adunând mai mult de două milioane de persoane. El a acumulat mai mult de 35 albume de platină şi de aur la nivel mondial, cu vânzări în valoare totală de peste 20 de milioane de exemplare. Yanni este considerat unul dintre fondatorii de top din toate timpurile pentru televiziunea publică. Compoziţiile sale au fost incluse în toate emisiunile televizate a Jocurilor Olimpice începând cu 1988, iar muzica lui a fost folosită pe scară largă în televiziune şi evenimente sportive televizate. Muzica sa este frecvent descrisă ca "new age", deşi el preferă termenul de "contemporary instrumental". Universitatea din Minnesota i-a conferit lui Yanni gradul onorific de Litterarum humanarum doctor în 2004. El a primit, de asemenea, titlul de doctor onorific în muzică.

De ce vă spun toate acestea? Pentru a vă arăta ca sunt cazuri când talentul cuiva este atât de mare, încât nici studii speciale nu sunt necesare pentru a realiza ceva extraordinar. Vă invit să urmariţi mai jos secvenţa cu melodia "The Storm", interpretată live.



Vreau să menţionez că în cadrul concertelor live, el colaborează cu instrumentişti extraordinari, cum ar fi:
Vioară: Samvel Yervinyan(Armenia)
Vioară: Sayaka Katsuki(Japonia)
Harpă: Victor Espinola(Paraguai)
Trompetă: Ramon Flores(Mexic)
Ţambal: Dan Landrum(SUA)
Flaut: Pedro Eustache(Venezuela)
Vioară: Armen Movsessian(Armenia)
Vioară: Zachary Carrettin(SUA)
Tobe: Walter Rodrigues(Puerto Rico)

În afară de muzica şi spectacolul extraordinar, aceştia impresionează şi prin optimismul si buna dispoziţie pe care o oferă pe toată durata concertului, poate şi datorită faptului că îi vei vedea mai mereu pe toţi cu zâmbetul pe buze, iar cum acesta este însoţit de aşa o muzică minunată, nu are cum să nu fie molipsitor. Despre ce vorbesc aici? Urmăriţi şi filmuleţul de mai jos cu "World Dance" pentru a înţelege exact ce vă spuneam.

02 iulie 2010

Moldova - adevăraţii câştigători la Eurovision 2010

Anul acesta oficial Germania a terminat pe prima poziţie la concursul Eurovision 2010. Puţini însă ştiu de înţelegerile din culise şi de faptul că iniţial, Moldova trebuia să vină cu trofeul acasă. Din motive economice însă(în Moldova nu prea avem unde să organizăm un asemenea concurs în 2011, în plus Germania deja se gândea să nu mai sponsorizeze acest concurs), s-a ajuns la concluzia că cel mai bine pentru toţi este să facă o mică rocadă. Şi anume, să i se fure locul "bine meritat" al Moldovei în detrimentul nemţoaicei, cu numele Elena.
Chiar şi la repetiţia finală, Moldova era anunţată câştigătoare a concursului, iar drept dovadă serveşte filmuleţul de mai jos.
Atenţie! Imaginile nu sunt trucate şi sunt cât se poate de adevărate.



P.S. Deşi video e real, este vorba doar de repetiţia oficială care a avut loc cu 3 ore înaintea concursului. Restul este doar un pamflet.

sursa video: kp.md

Pescuit

După o pauză destul de mare, revin cu un nou video, despre o metodă inedită de pescuit. Nuu, nu e vorba de metoda arhicunoscută, care pot spune că e deja clasica: când iei băutură cât încape, iar undițe poți nici să nu iei, că doar te duci la pescuit.... Aici e e comună doar partea cu lipsa undițelor, dar totuși se prinde pește foarte bine. Veți vedea în filmuleț și de ce...



P.S. Nu încercați așa ceva acasă, nu cred să reușiți(peștii noștri probabil sunt ceva mai deștepți decât peștii lor) :)

P.S.2 Lumina nu aduce tot timpul fericirea/adevărul...

18 iunie 2010

Melodia zilei : Bryan Adams - "(Everything I Do) I Do It for You"(2010.06.18)

"Everything I Do) I Do It for You" este un cântec mai mult decât perfect, plin de lirică și profunzime, genul de cântec care rezistă mulți ani, care va place și viitoarelor generaţii.



Bryan Adams, (nascut la 5 noiembrie 1959) este un cunoscut cantăreț canadian și compozitor de muzică rock, ghitarist, producător și fotograf.
Este un om destul de talentat care a meritat pe deplin numeroasele distincții și premii de care a avut parte și printre care se numără 15 Premii Grammy, Ordinul Canadei , Globul de Aur, Cel mai bun vocalist al anului 2000, 1997 și multe alte premii importante care arată recunostința publicului și a juriului cunoscător față de 30 de ani de activitate muzicală.

Pentru cuprinsul cu toate "melodia zilei", clik aici.

17 iunie 2010

Rock fan(video)

Un interviu cu un fan rock din Moldova. Starea de euforie nu cred că e de la muzică :))

11 iunie 2010

Lecţie de fiscalitate(sau cum a început corupţia)



Într-o dimineaţă, stăpânitorul unei cetăţi fu trezit de nişte strigăte care se auzeau din piaţă: "Hai la mere! Mere dulci cum n-aţi mai gustat!".
Ridicându-se indispus din pat şi privind pe fereastră, văzu un târgoveţ ce vindea, într-adevăr, mere, înconjurat de o mulţime de muşterii. "Trebuie să fie tare bune merele alea", îşi spuse mai-marele cetăţii şi, făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic şi îi porunci: "Ia cinci galbeni şi mergi în piaţă să cumperi mere de la târgoveţul acela".

Primul sfetnic îl chemă pe paharnic şi îi spuse: "Uite patru galbeni, du-te şi cumpără mere". Paharnicul se adresă, la rândul său, stolnicului: "Poftim trei galbeni, de care să cumperi mere de la târgoveţul acela". Stolnicul îl chemă pe primul străjer îi dădu doi galbeni şi îl trimise în piaţă. Acesta dădu un galben unui străjer din subordine, iar acela se duse la târgoveţ şi îi luă la rost: "Hei, ce tot strigi aşa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetăţii, iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ţi confisc căruţa asta cu mere".
Zis şi făcut. Întors la şeful său, străjerul se lăudă: "Am făcut un târg nemaipomenit. Cu un galben am cumpărat o jumătate din căruţa cu mere a tărgoveţului". Primul străjer merse la stolnic: "M-am târguit şi, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reuşit să cumpăr un sac cu mere!". Stolnicul - repede la paharnic: "Cu trei galbeni am luat o tolbă întreagă cu mere".
Paharnicul dosi jumătate din cantitate şi apoi merse la primul sfetnic: "Iată, cei patru galbeni mi-au ajuns doar pentru o jumătate de tolbă cu mere". Iar primul sfetnic se înfăţişă dinaintea stăpînitorului cetăţii şi glăsui: "Măria ta, iată, am îndeplinit porunca. Numai că de acei cinci galbeni n-am reuşit să târguiesc decât cinci mere".

Mai-marele cetăţii muşcă dintr-un măr şi cugetă: "Hmmm. Cinci mere pentru cinci galbeni. scump, foarte scump! Şi, cu toate astea, târgoveţul acela avea o mulţime de cumpărători. Înseamnă că lumea o duce bine, are bani. Ia să măresc eu birurile!"

sursa: forum hattrick.org

07 iunie 2010

Când ai nevoie de traducător...(video)

Ce se întâmplă când ai nevoie urgentă de un traducător, iar persoana care trebuia să te ajute nu mai este disponibilă? E simplu, vezi mai jos soluţia! Apropo, chiar dacă nu ştii engleza, vezi video că vei înţelege ideea cu siguranţă :)

03 iunie 2010

Dans extrem(video)

Crezi că tu dansezi ciudat? Sau poate prietena ta iese prea tare în evidenţă la o petrecere? Urmăreşte video de mai jos, s-ar putea să îţi schimbi părerea...



Apropo, melodia/dansul se cheamă "Bate com a bunda"(loveşte cu fundul), dar cred că se subînţelege din video :)

P.S. Dansul poate fi periculos, aşa că e mai bine să nu încercaţi aşa ceva acasă...

01 iunie 2010

Melodia zilei : Mihaela Runceanu - "Să fim copii"(2010.06.01)

Astăzi e 1 iunie, Ziua Internaţională a Copiilor. Felicitări tuturor copiilor!!!

Să fim copii,
Pentru înc-o zi
În lumea lor
Fericiţi vom fi...



Mihaela Runceanu (n. 4 mai 1955, Buzău — 1 noiembrie 1989, Bucureşti) a fost o cântăreaţă română de muzică uşoară şi profesoară de canto la Şcoala Populară de Arte din Bucuresti. A avut o tehnică vocală desăvârşită, fiind una din puţinele soliste de muzică uşoară care a absolvit Conservatorul.

30 mai 2010

Melodia zilei : Lena - "Satellite"(2010.05.30)

"Satellite" este o melodie pop, care s-a situat pe prima poziție Eurovision 2010(29.05.2010) cu 246 puncte. Melodia este cântată de Lena Meyer-Landrut din Germania.



Deși am zis că nu mă interesează, totuși e de menționat că Ucraina și Rusia nu au dat puncte Moldovei, iar România pentru prima dată a oferit Moldovei doar 10 puncte în loc de 12...(deși Moldova a dat 8 puncte Ucrainei, 10 Rusiei si 12 României). Sunt de acord că melodia Moldovei nu a fost nici pe departe printre cele mai reușite din această finală, dar totuși..

P.S. Am cam deviat de la subiect, mii de scuze. Anul acesta îmi place și mie melodia ce a luat primul loc la Eurovision. Și culmea, nu doar această melodie, ci chiar vreo 5...

29 mai 2010

[Magie] Vă deranjează fumul de țigară?(video)

Pe mine personal, mă cam deranjează fumul de țigară, totuși acest video este incredibil. Am rămas total impresionat de ce poate face acest om(Tom Mullica) cu un pachet de țigări. Vedeți și voi mai jos:



P.S. Nu încercați așa ceva acasă
P.S.2: Nu uitați, fumatul dăunează grav sănătății...

21 mai 2010

Melodia zilei : Cezara - "Să nu mă laşi"(2010.05.21)

Cezara debutează cu o cariera solo în muzica de estradă, a fost solista trupei "Edict" și de zece ani încoace - lider al formației "Cezara". A studiat la Colegiul Republican de Muzică "Ştefan Neaga", specialitatea - dirijat coral, continuând aceeași specializare la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

S-a năsut la 21 martie, anul nașterii nu-l divulgă, într-o familie în care s-a vorbit întotdeauna corect românește și s-a discutat aprins despre literatură, muzică, artă, pentru că mama e profesoară de limba și literatura româna, iar tatăl - realizator al mai multor programe muzicale de la Radio Moldova si prezentator de concerte.

Un deceniu de activitate muzicală... Cezara a fost prima dintre interpreții moldoveni care și-au făcut o formație profesionistă. A reușit să dea un aer proaspăt rockului, în special rockului feminin, ea rămâmând un dascăl pentru noile formații...



În ultimii ani piesele au devenit mai mature. ”Să nu mă lași” a apărut într-o perioadă plină de dragoste și fericire din viața interpretei, când piesele ei au căpătat mai multa dramă, sentimente, melancolie, renunțând la vechiul stil al unei adolescente îndărătnice.

"Să nu mă laşi" este un cântec superb, versurile şi muzica rulează într-o armonie perfectă, plin de realitate, dar în acelaşi timp şi de optimism. Un cântec plin de speranţă într-un viitor fericit...

20 mai 2010

Melodia zilei : SunStroke Project & Olia Tira - "Run Away"(2010.05.20)

Olia Tira(născută la 1 august 1988) este o cântăreaţă din Republica Moldova. A fost născută într-o familie sovietică în Potsdam. După ce a petrecut câţiva ani acolo, ea s-a mutat în Moldova şi a dat primul ei concert la 14 ani. Şi-a lansat primul album("Your place or mine?") în anul 2006. Melodiile de pe "Your place or mine?" au fost inregistrate in perioada 2005-2006 in Franta, la Liberty Rock Studio din Paris. A participat la preselecţiile naţionale ale Moldovei pentru concursul Eurovision în anii 2006, 2007 şi 2009. În 2009, la preselecţia Eurovision Moldova(Nelly Ciobanu a fost aleasă atunci să reprezinte Moldova), au participat și SunStroke Project, care au ocupat locul trei cu melodia „No Crime”. Anul acesta, Olia Tira și SunStroke Project au venit cu melodia „Run Away”(en.: Fugi departe) compusă de Anton Ragoza şi Alina Galiţcaia, selectată pe 6 martie 2010 dintre cele 14 participante la competiţia O melodie pentru Europa. Melodia este foarte frumoasă, trompeta de nota 10, iar faptul ca reprezintă Moldova fac melodia si mai frumoasă :)
Moldova va concura in prima semifinala Eurovision 2010, ce va avea loc pe 25 mai, alături de Serbia, Finlanda, Rusia, Slovacia, Bosnia & Herzegovina, Letonia, Estonia, Grecia, Islanda, Malta, Portugalia, Macedonia, Belarus, Belgia, Polonia, Albania. Hai Moldova!!! :)

12 mai 2010

Melodia zilei : Vama Veche- "V.S.T."(2010.05.12)

Astăzi e o zi specială pentru mine. Mă gândeam(sau mai bine zis îmi răsuna în minte refrenul) la melodia "18 ani". Totuşi, am ales "V.S.T", poate şi din cauza că nu mai am de ceva timp "doar 18 ani", dar mai degraba pentru versurile melodiei, pe care le găsiţi mai jos.



În continuare voi prezenta câteva informaţii(de pe wikipedia) despre formaţia care făcea spectacol la fiecare concert. Când zic spectacol, nu mă refer doar la calitatea concertului şi atmosferă, dar şi la faptul că Tudor Chirilă chiar juca teatru pe scenă...

Vama Veche a fost o formaţie românească de muzică rock, fondată în septembrie 1996. Membrii fondatori sunt Traian Bălănescu (claviaturi), Liviu Mănescu (bass) şi Tudor Chirilă (vocal). Ionel "Tase" Tănase (baterie) colaborează cu trupa numai pentru primul lor album, "Nu am chef azi" (1998), locul său în formaţie fiind luat mai apoi de Răzvan "Lapi" Lupu.

Urmează în 1999 albumul "Vama Veche"; trupa porneşte în turneul "Povestea merge mai departe", având ocazia de a încânta fanii în cele 15 oraşe cuprinse în proiect (membrii formaţiei urcă pe scenă alături de alţi 6 instrumentişti - vioară, violoncel, percuţie, flaut, chitară).

Vama Veche era o trupă ce s-a dorit non-conformistă şi deschizătoare de drumuri, iar acest lucru a fost cel mai bine ilustrat de cel de-al treilea album al lor, un album conceptual, o operă rock, ce a şi dat naştere unui spectacol. "Am să mă întorc bărbat" a stârnit destule controverse la lansarea sa, fiind un disc ce narează povestea cea trista a lui Andrei Gavrilă. Acest album a marcat şi începutul colaborării cu chitaristul Eugen Caminschi, devenind membru cu drepturi depline in cadrul formaţiei.

În vara lui 2006, trupa a lansat un nou album: "Fericire în rate".

În toamna lui 2006 trupa s-a despărţit.

Versuri Vama Veche - VST
I:
Vreau să ma trezesc din somn
Într-un pat de femeie frumoasă
Să miroase-a măr şi-a zori
Şi a tot ce-i mai bun intr-o casă
Să-mi şoptească:"Vrei un ceai?"
Eu să-i spun "Te iubesc!"

Refren:
E oare cineva care să-mi poata da
Aşa ceva măcar de ziua mea?
Fetelor n-aţi putea să m-ajutaţi cumva
Să pot să strig şi eu: "Uite-o, e ea!"

II:
Să ieşim în soare afară
Şi să mergem la piaţă împreună
Ea să ceara un kil de mere
Eu s-o ţin nebuneşte de-o mână
S-avem bani noi amândoi dar să plătească ea.

Refren:..

III:
Şi când merg peste 80
Să-mi spună: "Te rog mai încet!"
Să strige: "Îmi place, zău, dar ai
Grijă te rog de carnet!"
Eu să pun o frână bruscă
Şi să ne sărutăm...

Refren:..

IV:
Marţea când sunt mort de beat,
Să mă ducă uşor pân' la pat
Şi apoi să mă dezbrace
Eu să strig: "Asta chiar că imi place!"
Să se supere niţel:
"Astăzi nu eşti al meu!"

Refren:..

V:
Şi atunci când ne certăm
Când eu urlu şi ea e furioasă
Să îmi strige "Vreau copii!!!"
Şi să fie cu mult mai frumoasă
Eu să nu ştiu ce să spun
Şi s-o întreb: "Ne căsătorim?"

Refren:..

01 mai 2010

Melodia zilei : Ottawan - "D.I.S.C.O"(2010.05.01)

E week-end, e cald şi frumos afară. Merge de o plimbare, iar diseară e perfect pentru disco.



Ottawan a fost un duet francez de la sfârşitul anilor '70 - începutul anilor '80, format de soliştii Jean Patrick şi Annette.
D.I.S.C.O a ajuns pe locul 2 în topul englez în septembrie 1980.

29 aprilie 2010

Melodia zilei : Puff Daddy/Faith Evans/112 - "I'll Be Missing You"(2010.04.29)

"I'll Be Missing You" este un cântec premiat la Grammy, înregistrat de Puff Daddy şi Faith Evans împreună cu 112, în memoria lui Notorious BIG care a fost ucis în martie, 1997. "I'll Be Missing You" preia o parte din melodia "Every Breath You Take" din 1983 a trupei The Police.
Piesa a fost clasată pe locul 84 al celor mai bune melodii din toate timpurile conform clasamentului Billboard.



Cântecul a fost deja finalizat înainte de a fi ajuns la un acordat privind permisiunea de a utiliza bucata din cântecul din 1983. Cu toate acestea, Sting (vocalistul trupei The Police) a cântat cu ei în 1997, la MTV Video Music Awards(vezi video mai jos).

Fun: Tu cum te distrezi când ai o sticlă cu vodcă?

Sunt unii care dau sticla peste cap din prima, alţii care o savurează cu un pai toată ziua sau ciocnind păharele până se sparg. În filmuleţul de mai jos băieţii au dezvoltat o tehnică inedită pentru a bea vodca! Enjoy!

28 aprilie 2010

Melodia zilei : El Mudo - "Chacarron"(2010.04.28)

Chacarron(cunoscută şi ca Chacarron Macarron) este o melodie într-un limbaj pseudo-spaniol. Melodia este a artiştilor din Panama: Rodney Clark și Andy De La Cruz. Melodia a câştigat popularitate (în special pe internet) probabil din cauza versurilor nonsens pe care le are. În urma interpretării acestei melodii(într-o imitare a sunetelor în engleză), Rodney Clark a primit porecla de "El Mudo"(Mutul). Mormăiala vocii a fost iniţial stabilită ca o satiră dură cu scopul de a scrie versuri "potrivite", mai târziu, dar datorită faptului că mulţi au îndrăgit ceea ce a fost deja înregistrat, ei au decis să păstreze originalul.



Da, ştiu că iniţial pare enervantă melodia, dar după câteva secunde devine chiar simpăticuţă. Atât interpretarea cât şi videoclipul sunt ca o parodie la "acele mormăieli" din hip-hop, ale căror versuri trebuie să le cauţi pe internet, altfel neavând nici o şansă să înţelegi ce cântă. Dacă mai luăm în calcul faptul că DJ Scott Mills de la BBC pornise în 2006 o campanie pentru a aduce această melodie pe primul loc in Anglia prin plasarea unui link pe site-ul BBC al melodiei de pe YouTube, atunci cred că merită să fie şi în melodia zilei(chiar dacă Scott Mills a reuşit să aducă melodia doar pe locul 20, dar acestea deja sunt alte detalii...)

27 aprilie 2010

Melodia zilei : Blondie - "One Way or Another"(2010.04.27)

Blondie este o formaţie rock americană fondată de solista Deborah Harry şi chitaristul Chris Stein. Trupa a fost un pionier în valul american timpuriu al stilului "new wave", cât și a punk rock-ului de la mijlocul anilor 1970.
Una din melodiile de succes este "One Way or Another" (1978). Am ales această melodie pentru optimismul pe care îl oferă din plin.



Trupa s-a destrămat în 1982, iar Debbie Harry a continuat cu o carieră solo. Mai târziu, in 1997 trupa a fost reformată pentru ca în 1999 să scoată cea mai cunoscută melodie a lor: "Maria". În 2006 trupa a fost inclusă în "Rock and Roll Hall of Fame".

Pentru cuprinsul cu toate "melodia zilei", clik aici.

26 aprilie 2010

Melodia zilei : Mariah Carey - "My All"(2010.04.26)

Mariah Carey (n. 27 martie, 1969) este o cântăreaţă de Pop şi R&B, compozitoare, producător şi actriţă americană. Ea şi-a lansat albumul de debut în anul 1990. Carey a fost numită cea mai bună artistă pop a mileniului la World Music Awards în 2000. A avut 18 piese ajunse #1 în topul Billboard Hot 100, mai multe decât oricare alt artist solo, iar RIAA a numit-o a treia cea mai bine vândută artistă, după Barbara Streisand şi Madonna. Pe lângă succesele ei comerciale, Carey a câştigat cinci Premii Grammy, şi este cunoscută pentru vocea de clasă, puterea, şi stilul melismatic şi întindere a vocii.



"My All" este un cântec compus de Mariah Carey si Walter Afansieff pentru cel de-al 7-lea album al cântăreței, intitulat Butterfly(1997). A fost lansat ca al cincilea şi ultimul single al albumului în 1998. "My All" la momentul respectiv stabilise un record: al treisprezecelea numărul unu din "Billboard Hot 100" pentru Mariah Carey, ceea ce nu realizase incă nici o artistă.

Pentru cuprinsul cu toate "melodia zilei", clik aici.

Melodia zilei - Cuprins

18 martie 2010

Iaşi: Tăiere pentru reduceri(video)

Mă sună azi un prieten și mă întreabă dacă nu sunt cumva în Iași, dar mai ales daca nu sunt pe lângă un nou supermarket "Mr. Bricolage". Motivul: din cauza promoțiilor de la deschidere, câteva sute(sau chiar mii) de oameni s-au îmbulzit acolo călcându-se în picioare la propriu pentru a prinde și ei măcar un produs ieftin, chiar dacă nu are nevoie de el. Am căutat repede pe youtube și am găsit urmatorul video:


Mi-a mai povestit multe la telefon: cum cei care au intrat acolo primii au încercat să ia câte 10 mașini de găurit, sau un carucior plin de var, sau un stand de flori(100, când se permitea maxim 10); cum a fost spart geamul, s-a taiat lumea, se călcau în picioare, se îmbulzeau; a fost închis supermarket-ul după 10 minute, jandarmii au dat cu spray, etc, etc, etc...
Eu însă eram naiv și credeam că românii "s-au trezit din beție"... Filmulețele și descrierile însă îmi amintesc de filmele vechi cu zoombie... Trist...

P.S. Un link cu detalii de la Antena1: http://www.feeder.ro/2010/03/18/wow-tot-la-nivelul-asta-am-ramas-isterie-la-mr-bricolage/

14 martie 2010

Tărtăcuţă: "Ai sâ-ni şii nănaş la nuntî?"(partea a VIII-a)

Înainte de a citi continuarea, probabil ar fi mai bine să citeşti ce s-a întâmplat până acum: Cuprins.




...(continuare)...

Drumul era destul de lung, aşa că Iacob avea destul timp să reflecte. Se lăsase deja noaptea, Vanea a rămas la joc sau la soră-sa în ospeţie, aşa că liniştea serii devenea din ce în ce mai prielnică pentru gândurile, cuvintele şi planurile măreţe ce trebuiau bine puse la cale. Dacă i-a promis fetei că mâine vine la ea să o ceară de la părinţii ei, nu are de ales şi până atunci trebuie să fie deja totul pregătit, iar timp nu mai avea prea mult. Cum a intrat in sat, nu a plecat spre casă, ci direct spre casa fratelui mai mare.
Deşi Ion locuia în acelaşi sat, Iacob abia acum și-a amintit că nu a fost pe la frate-su de mai bine de jumătate de an. Începuse să se întrebe de ce nu a fost pe la el aşa mult timp, şi, incercând să găsească o scuză, a ajuns la râpă.
Râpa: un loc mereu întunecos, unde nu prea se încumeta cineva să coboare şi un pod îngust care unea cele două părţi de sat desparţite de râpă parcă tot mai mult. De-a lungul timpului această râpă săpase adânc în pământ, de aveai impresia că nu seca niciodata. Alături erau câteva salcii bătrâne, inconjurate de copaci mai mici crescuţi la nimereală și buruiene. Acolo jos, puţini se încumetau să coboare, și cum râpa avea o singură cale de trecere, adesea mulți preferau să-şi vadă de treburi în jumătatea lor de sat. Singurul lucru care unea satul nu era râpa, ci biserica: una singură, dar, cum oamenii erau mai mult ocupaţi de fel de fel de treburi, îşi aminteau de credinţă doar în cele mai grele momente...
Când a ajuns la Ion, luminile erau deja stinse, dar Iacob nu făcuse atâta drum degeaba, şi, deşi credea că frate-su îl va certa şi pentru faptul că vine aşa de târziu pe la el, a bătut sfios la uşă. Apoi ceva mai tare, apoi iar, şi mai tare, până a văzut că s-a aprins o candelă şi s-a auzit cineva bolborosind ceva de după uşă.
- Ce s-a mai întâmplat la ora asta? Cine oare n’are somn?
- Îs eu, Iacob, am o vorbî cu tini...
- Frate... da’ a trecut ceva timp de când nu ai venit tu pe la mine... Cred că ai păţit vreo ceva de ai ajuns la mine la o bucat’ di noapte. Hai treci mai răpidi în casă, că doar n-om grăi din prag! Hai, nu te ruşina, iaca întră... stai aişi pe scaun la masă, da’ eu mă duc repede să scot nişte jin din beci. Stai că am noroc, văd că este jin scos şi nu mai trebu’ să cobor. Hai că numa’ eu vorbesc, poate iţi este foame? Vrei să scot şi ceva mâncare?
Iacob se uita la frate-su și se gândea că deoarece acesta e însurat, are de toate: o casă mare, gospodărie cu de toate, beci cu butoaie cu vin bun, soţie gospodină care-i găteşte, îi spală, şi cu care se înţelege bine, copii care dorm şi trebuie să vorbească încet să nu-i trezeasca. Dintr-o dată îi păru că frate-su e atât de bogat, iar el atât de sărac... Dar nu-i nimic, venise la fratele său după ajutor şi era destul de sigur că acesta îl va ajuta să fie şi el “in rând cu lumea”, aşa că a prins puţin mai mult curaj:
- Frati, lasî mâncarea. Nu di asta am vinit eu amu la tini. Spuni: ai sâ-ni şii nănaş la nuntî?
- Stai aşa, să le luăm pe rând. Să înţeleg că tu vrei să te-nsori?
- Dap şini altşineava? Tu parcî deam eşti însurat...
- Bun, normal că am să-ţi fiu nănaş, că doar un frate am. În plus, dacă nu te ajut eu, atunci cine? Dar lămureşte-mă şi pe mine, ce e cu graba asta? De ce nu ai lăsat pe mâine dimineaţ’? Chiar aşa, tata şi spune despre asta?
- Apu, tata... încî nu ştii. Eu m-am gândit sî văd dacî tu vrei sâ-ni şii nănaş şî deam dupa asta am sî-i spun şi lu’ tata. Da deam cu graba îi altî treabî. Am promis cî mâini ma duc la dânsa sî o şer di nevastî.
- Da măi, cum erai, aşa ai rămas. Dacă tu vrei tare, facem noi să fie bine. Da’ fata, de unde-i, cine-i, a cui e?...
Din vorbă în vobă a trecut aproape toată noaptea. Iacob nici nu a simţit cum a trecut timpul. Cu un păhar de vin bun şi cu atâtea veşti şi peripeţii câte aveau să-şi povestească, a trecut noaptea şi s-au pus la cale destul de multe. Rămăsese o nimica toată: aprobarea părinţilor... Ce greu se fac aşa lucruri, se gândea Iacob, atâtea griji, nevoi, bani, zestre, apoi unde să stea: trebuie casă, gard, fântână, grajd, coteţ, cuşcă la câine...

...(to be continued)...

02 martie 2010

Tărtăcuţă: "Nu az’, las cî vin mâini"(partea a VII-a)

Înainte de a citi continuarea, probabil ar fi mai bine să citeşti ce s-a întâmplat până acum: Cuprins.




...(continuare)...

O ţinea de mână.... şi, deşi avea unele îndoieli referitor la vorbele spuse pe negândite, încă o mai ţinea alături. Multe gânduri puteau să-i treacă prin cap, dar era suficient să-şi întoarcă privirea spre Ilinca şi să recunoască acei ochi vioi şi frumoşi pentru care venise aici, pentru care se agitase atât de mult, încât îi rămânea un singur gând în minte: “soţâia me... a me... numai a me... dacî o zâs cî da... apu n-o mai scăp eu..., da oari şi-a sî zâcî a mei?”. Probabil şi Ilinca se gândea la ceva asemănător de vreme ce îl rugase să intre în casă şi să vorbească cu părinţii ei.
- Nu az’, las cî vin mâini... mai ghini a sî şii aşă, a fost răspunsul lui Iacob.
Nu se speriase de nimic şi nu se aştepta la nici o problemă atât timp cât fata acceptase, dar ar fi preferat să obţină persmisiunea şi susţinere de la “ai săi” mai întâi, aşa că i-a promis Ilincăi că va veni a doua zi pe la ea să vorbească cu părinţii ei, iar el s-a pornit agale acolo unde încă mai răsuna muzica... Era agitat, confuz şi nici nu ştia ce să facă, până când îl zărise prin mulţime pe Vanea. La cum se simţea în acel moment, era deja fericit că-şi găsise însoţitorul şi “susţinătorul” care trebuia să-l ajute cumva. S-a repezit în direcţia lui Vanea, care deja îl şi luase la întrebări:
- Iacob... măi? Undi ti-ai pierdut? Ti-o furat fetili?
- Mă, eu şî cu Ilinca.. noi doi... asta... a sî.. a sî faşim nuntî...
- Hai nu ti prosti! Şi ţ-o mai dat în cap?
Vanea credea că ceva nu a înţeles, sau poate că era vreo glumă de-a lui Iacob pentru a se răzbuna pentru faptul că l-a luat de atâtea ori peste picior în privinţa Ilincăi. Totuşi ceva nu se lega: doar el îl cunoştea pe Iacob destul de bine şi ştia că nu-i stă în fire să mintă sau să facă glume de acestea. În plus, nici nu ar fi putut să joace atât de bine teatru: cu vocea tremurândă şi cuvintele abia îngânate...
- Tu amu serios spui?
- Aha..
- Şi-ai păţît măi? Ţ’ai băut minţâli? Cum sî faşi nuntî cu una pi cari niş nu o cunoşti ghini? Şi-i cu tini măi? Şi-a sî zîcî tat’tu?
Iacob doar asculta şi dădea afirmativ din cap. Nu se aştepta la un aşa “sprijin” de la prietenul său, care continua cu întrebările:
- Şî cum ai di gând sî’i spui lu’ tat’tu?
Cu această întrebare îl nimicise. Daca Vanea a avut așa o reacție, atunci la ce ar trebui să se aștepte de la taică’su? Atunci îşi amintise că este cineva care tot timpul a fost de partea sa, chiar şi atunci când nu avea dreptate: fratele mai mare, cu care nu mai vorbise de vreun an de zile. Dacă fratele său va fi de acord să îi fie “nănaş”, atunci sigur taică’su nu va avea nimic de reproşat. Aşa că s-a şi pornit spre spre casa lui frate-su, lăsându-l pe Vanea fără răspuns la întrebările care continuau:
- Cum ai ajiuns tu la aşă concluzii? Ea şi o zîs? Ce a făcut...
Ce a făcut “ea”? A intrat in casă destul de îngândurată, dorea să le dea vestea, dar nu ştia cum să înceapă... aşa că mama ei, care ştia tot timpul, ca orice mamă, să observe detaliile, a rupt tăcerea.
- Da cu şini ai vinit acasî di la jioc? Cî eu l-am zărit, dar parcî nu-l ştiu, mătincî nu-i di la noi din sat.
- Mămuni..., eu a sî ma mărit cu dînsu’!!!...
Tatăl, care la început nu se arăta foarte interesat de discuţiile ce urmau după joc între femeile din casa lui, şi cum credea că şi de data aceasta vor urma descrieri de tot felul, la auzul acestor cuvinte a tresărit, parcă îi trecuse un fior rece prin spate... fata lui cea mare a spus că „ se mărită”...
- Da şini-o zîs asta, tu? Tu aşă ti-ai gîndit sânguricî cu capu’ tău?
- Nu tătuţî, el o zâs...
- Cari, fa cî eu nu-l văd şî niş nu-l aud! Poati ţî so părut!
- Nu, el la jioc nio zâs...
Observând reacţia negativă a tatălui, Ilinca îşi aruncă privirea spre maică-sa care aproape zilnic îi zicea de măritiş, deci acum trebuia să o susţină. Taică-su însă şi-a dat repede seama că urmau înduplecările, aşa că a încercat să spună pe şleau tot ce avea de zis fetei pe care credea că o educase bine, dar care parcă nu făcuse ceva aşa cum ar fi trebuit...
- Măi fată, cu treghi din aestea nu sî faşi aşă! Trebu’ sî vinî întîi băietu, sî grăiascî cu noi, sî ti şiarî, sî videm şi fel di om esti, dacî-i din gospodari, nu un coati goali şî un mucos... Cum sî-ni vii tu şî sî-ni zîşi cî ti măriţ’ cu unu’ pi cari nu-l ştiu diloc?
- Apî... el o zâs cî a sî vinî mâini ş-a sî grăiascî cu matali, cî amu îi noapti deamu.
- Da’ dacî eu n-a sî vreu, el so gândit? Ori el credi c-am sî ti dau di la casî cu flori şî cu busuioc... nuuu.. Tu macar ştii di-a cui îi, şi îi cu dînsu’, cu şi sî ocupî?...

...(to be continued)...

14 februarie 2010

Bancuri(II)

Am ajuns la concluzia că îmi place să beau în zilele care încep cu litera "m", adică: marţi, miercuri, mâmbată, muminică, mâine şi mereu...
În plus, am constatat că îmi place doar băutura care începe cu litera "ş", adică: şampanie, şi vin, şi bere, şi ...




- Mami! Tata iar s-a îmbătat!
- De unde știi?
- Bărbierește oglinda din baie...




Trei bărbaţi stau într-un bar de lângă gară. Cum se întâmplă de obicei că la bere uiţi de toate, şi-au amintit de tren când deja trenul se pornea din gară. Aleargă toţi 3 din urma trenului... 2 reuşesc să sară, al treilea rămâne şi râde în hohote. Un lucrător de la gară îl întreabă:
- Ce vezi aşa comic aici?
- Cei 2 fraieri mă petreceau pe mine!




La facultate, în mijlocul examenului, intră un tip rupt de beat:
- Bbbunăăă ziiuuaa! Primmiți un ssstudent bbeeat llaaa exammen?
- Nu. Te rog să ieși afară!
Peste 5 minute se întoarce din nou cu aceeași intrebare:
- Bbbunăăă ziiuuaa! Primmiți un ssstudent bbeeat llaaa exammen?
- Nu domnule! zice profesorul.
Pentru a 3-a oară intră și întreabă:
- Bbbunăăă ziiuuaa! Primmiți un ssstudent bbeeat llaaa exammen?
Profesorul în cele din urma cedează:
- Da domule ... primesc!
La care tipul se întoarce şi strigă:
- Băieţi, adduceeţi-l!!




Un tip amețit bine sună la poliție.
- Mi-au furat totul: și volanul, și pedalele... tooot!!
Sună iar peste câteva minute:
- Iertați-mă, m-am așejat pe bancheta din spate.




- Mamă, cumpară un câine...
- Nu!
- Hai cumpără...
- Dacă am spus NU, înseamnă că NU! Vinde câinele altcuiva!




Soțul ajunge în zori acasa. Nevasta îl intreabă, cu ton de ceartă:
- Unde ai fost toată noaptea?
- Închipuie-ți dragă, când trebuia să plec acasă, secretara cea nouă mi-a adus o cafea și mi-a zâmbit provocator. Când a pus cafeaua pe masă, i s-a deschis bluza și nu m-am putut abține să o sărut pe gât, la care ea a devenit sălbatică și ne-am pierdut amândoi capul. În final, am ajuns la ea acasă și am făcut dragoste nebună toată noaptea.
- Minți! Pun pariu ca iar ai încercat să-ți instalezi rahatul ăla de Windows...

Ca o morală: nu contează ce îi spui, oricum te va contrazice! :)

12 februarie 2010

Azi nu voi mai bea bere...

Este vineri, începe weekend-ul, așa că aveam de gând să "ies și eu la o bere cu prietenii". A avut însă grijă cineva să îmi trimită niște poze care m-au făcut să mă răzgândesc...











P.S. Tu mai ai chef de bere?

09 februarie 2010

Tărtăcuţă: "Auz’? Nu vrei..."(partea a VI-a)



Cuprins:
Tărtăcuţă: în loc de epilog(partea I)
Tărtăcuţă: gata, mă las de băut...(partea a II-a)
Tărtăcuţă: după nuntă urmează "o zi grea"(partea a III-a)
Tărtăcuţă: "Să nu mi-o ia altcineva.."(partea a IV-a)
Tărtăcuţă: "Mâine-i hramul în Borşeni"(partea a V-a)



...(continuare)...

Cocoșii au început să cânte anunțând începutul acelei diminețe frumoase de toamnă, iar peste un timp începuse o forfotă încă liniştită printre sătenii bucuroşi de sărbatoarea care avea menirea să le facă viața mai frumoasă măcar pentru o singură zi...
Mama grijulie şi neliniştită îşi trezise fetele să o mai ajute. Ilinca însă se simţea obosită şi nepregatită pentru sărbătoarea ce "s-a pus singură în capul mesei". În plus, avea în suflet o nelinişte ascunsă pentru hora din acest an. Pe de o parte nu dorea nimic ieșit din comun, doar să se distreze după atâta muncă. Pe de altă parte totuși dorea ceva nou în viaţa ei, deoarece se săturase de monotonie, se plictisise să mai fie fata mamei şi a tatei ca un căţeluş ce trebuia să îndeplinsească orice comandă a părinților...[…]
Muzica se auzea de departe, iar Iacob şi Vanea, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, ţineau drumul spre centrul satului Borșeni, unde de obicei avea loc hora. Nu ajunseseră încă bine, că Iacob deja căuta cu privirea prin mulțimea de băieți și fete care așteptau un cântec nou pentru a se prinde din nou în horă. Taraful de ţigani însă nu se grăbea: mai trăgeau și ei câte un păhărel de vin pentru ca muzica să sune mai melodioasă...
- Măi Vanea, dacî Ilinca nu o venit incă? Dacî nu vini diloc?
- Cum sî nu vinî, cî doar îi hram la dînsa în sat, nu la mini !
- Șî dacî nu vini sângurî, și sî fac?
- Și-i cu tini măi Iacob? Eu nu ti știem sî șii așă! Nu ti mai văicăra atâta, cî încî niş nu ai vazut-o macar... Hai mai ghini sî bem şî noi cîti-un păhărel di jinișor pîn’ s-a mai strînji lumea.
Aceștia nu au fost nevoiți să caute prea mult: erau câțiva băieți care veniseră cu vin la horă și serveau toți doritorii. După doua-trei păhare, când vinul părea din ce în ce mai bun, Iacob și-a amintit brusc de experiența recentă nu tocmai plăcută de la nuntă. L-a lăsat pe Vanea să bea în continuare și s-a întors mai aproape de lăutari. Atunci a întrezărit-o în horă pe fata cu ochii iuți, şi iuți nu-i erau doar ochii, ci şi picioarele, căci aveai impresia că dansa cel mai frumos. Până una-alta, Iacob observase că la fete nu se uita doar el. I se părea că fiecare gură-cască care se uita la cum dansează fetele, se uită la Ilinca, "la Ilinca care trebuie să fie doar a lui". A stat cât a stat pe gânduri și s-a hotărât: următorul dans îl va juca cu Ilinca în mijlocul horei, așa că aștepta cu nerăbdare să se termine melodia aceasta și să înceapa alta. Nu își explica deloc starea aceasta de neliniște a lui. Începuse să îi tremure până și picioarele(de emoții desigur, afară doar era foarte cald!). Când incepuse o nouă melodie, ia-o pe Ilinca de unde nu-i. După ce se uită Iacob mai atent, o văzuse pe Ilinca dansând acea sârbă cu alt băiat. I se părea că se întunecă în fața ochilor de mânie, acum trebuia el “să joace cu dânsa”!! Totuși, încercă să se calmeze și își propusese ca următoarea melodie să fie mai rapid. Apoi iar următoarea, și iar, și iar... până când nu a venit Vanea lângă el:
- Și stai ca o mogâldeață aiși? Sî înțăleg cî nu ți-o vinit Ilinca?
- O vinit, da’ iaca nu dovidesc sî mă aprochii di dinsa cî deam jioacî cu altșineava...
- Dacî-i așă, hai sî mai bem câte-un păhărel, și zîși?
Nu, Iacob nu mai avea chef de nici un păharel. Cum se terminase melodia, plecase imediat spre Ilinca, lăsându-l pe Vanea făra nici un răspuns. Acesta însă nu se supără deloc: "cu cât mai puțini erau, cu atât mai mult le revenea"…
Spre suprinderea lui Iacob, "fata cu ochii iuți" a acceptat să danseze cu el fără discuții. L-a apucat atunci o fierbinţeală, îi venea să o strângă în brațe și să le spună la toți ca Ilinca e doar a lui, dar cum? Nu era corect, şi nici bine, ea abia atunci aflase cum îl cheamă... Nici măcar nu îl observase până atunci, insă Iacob era oricum în culmea fericirii. Îi punea atâtea întrebări... şi nici măcar nu aştepta răspunsul la toate.. Totuşi, trebuia să facă ceva: dacă mai zăbovea puţin, se termina melodia şi venea "altul și i-o lua", aşa că a decis să pună capăt la tot ce era tulbure în mintea lui şi să facă "mutarea cu calu’":
- Auz’? Nu vrei sî ti măriţ’ cu mini?, întrebase acesta cu jumătate voce.
Nici măcar lui nu îi venea să creadă că a spus aşa ceva. Avea impresia că s-a oprit timpul în loc. Nu mai auzea nici muzica, se gândea doar la ce naiba a făcut, dar deja nu putea să ia cuvintele înapoi. Inima îi bătea din ce în ce mai tare și parcă deja era mai bine daca nu primea răspunsul care se lăsa așteptat. Poate ea nici măcar nu auzise întrebarea? Privirea speriată a Ilincăi însă demonstrau contrariul. Cu siguranță nu se aștepta la o asemenea întrebare acum. Fata sta blocata in fața lui și nu știa ce să zică. Se uita atent în ochii lui încercând să găsească o explicație, poate o farsă... însă îi păreau atât de sinceri și buni încât schiță un mic zâmbet. Ei nici nu observaseră că se începuse deja alt dans, priveau "în linişte" unul la altul… şi din toata această "linişte" s-a auzit doar un "da..." spus cu o voce şi mai slabă decât intrebase Iacob...

...(to be continued)...

29 ianuarie 2010

Tărtăcuţă: "Mâine-i hramul în Borşeni"(partea a V-a)

...(continuare)...

Deşi era sâmbătă dimineaţă, în Borşeni toată lumea era agitată. Doar copiii care se jucau "în ţărnă" şi persoanele care erau prieteni buni cu păharul nu păreau interesaţi de faptul că duminică e hram la ei în sat. Ilinca totuşi nu părea nici ea prea încântată de acest fapt. Nu!, nu făcea parte din nici o categorie de mai sus, doar că ştia sărmana fată că iar se lasă cu scandal în familie. Şi cum lucrurile rele nu se lasă deloc aşteptate... se şi auzi un ţipăt atât de puternic, de trezise şi cei mai leneşi câini din mahala care stăteau tolăniţi în cuşcă.
- Iliiiincaaaa!!! Şi stai fără niş o treabă, ca un pui de pogdaprosti? Lumea nu-ş' vedi capu' di nevoi, da' tu cu gându la steli!, strigă maică-sa din toţi rărunchii. Treşi mai răpidi şî prigăteşti morcovu' şî şiapa pintru găluşi cî amuş îi noapti!(n.a. = sarmale)
- Las sî prigăteascî Maria! Eu data trecut-am prigătit. Eu am di făcut curăţănii în casî...
- Dac-am spus sî treşi chiar amu, însamnnî cî chiar amu treşi şî gata! Laso pi sor-ta în paşi, c-îi mai mititicî, da tu deamî bunî di măritat...
Cuvintele acestea o supărau cel mai tare pe Ilinca, care pe lânga toate treburile, trebuia să se pregăteasca şi de horă, ca să-şi găseasca şi ea un “gospodar cu avere...”.
Orice nu ar fi încercat să spună Ilinca, era în zadar: ea era fata cea mai mare, iar Maria avea un farmec incredibil să facă totul în aşa fel încât toţi să lucreze, iar ea să privească dintr-o parte spre disperarea totala a surorii sale, fiindca micuţa de ea, trebuia “să se înveţe”. Cu certuri sau nu, dar pregătirile pentru sărbătoare erau în toi. Spre seară, deja de peste tot veneau mirosuri de bucate care mai de care mai îmbietoare, deşi gospodinele mai aveau de muncit pînă seara târziu.
Gândurile tinerei fete nu erau însă la sarmale, pârjoale, răcituri sau cozonaci...
“Mâine-i jioc la noi în sat... aşă cî o să ni duşem cu fetili... Eu îmi iau hainele şelea noi, aşă cî nu cred sî şii cariva mai frumoasî acolo! Da dacî vin feti şi din alti părţi şi a sî şii mai gatiti ca mini?... Las’ cî eu am sî mă stărui sî jioc mai ghini... şî tot la mini o sî sî uiti tăţ’..., da’ numa sî nu vie Toadri şî să ni sî ţâi scai di mini tătî sara... capî nu mai pot niş’ macar jiuca cu altşineva. Poati s-o supărat pi mini, cî data trecutî i-am zîs sî nu-şî piardî timpu’ cu mini dijiaba... Dacî nu o înţăles, a sî-i zîc vreo două mai diocheti şap’ a s-înţăleagî tăt... Poati or veni şî din alti sati la hram, cî băieţîi din sat... îi stiu pi tăţî, şî niş unu’ nu-mi plaşi...”

...(to be continued)...

P.S. Borşeni este o localitate fictivă. Orice asemănare cu localităţile reale este absolut întâmplătoare.

27 ianuarie 2010

Pasiunni - pentru cei pasionati de lucruri croşetate

Văd că Iulika s-a apucat de treabă şi blog-ul ei arată destul de bine. Pentru cei interesaţi, aruncaţi o privire aici: http://pasiunni.blogspot.com/ Sunt ferm convins că în curând va avea mult mai multe "croşetări" prezentate acolo. Succes!!

P.S. Nu, nu sunt mahmur. Aceasta nu este continuarea promisă. Ştiu că trebuia azi să scriu o contiunare, dar.. hmmm.. culmea, nu am scuze... nu am pe cine să dau vina. Înseamnă că acuş încep să scriu!

20 ianuarie 2010

Tărtăcuţă: "Să nu mi-o ia altcineva.."(partea a IV-a)

...(continuare)...

Trece o zi, trec două, dar Iacob munceşte din zori şi până în noapte la câmp. În fiecare zi se gândeşte să tragă o fugă până la Vanea, dar de fiecare dată ceva îl opreşte: fie că junge prea târziu acasă, fie că îl cheamă taică’su să mulgă vaca sau să dea mâncare la animale, aşa că până termina munca, se făcea prea târziu. În plus, aştepta să vina Vanea să îl anunţe, că parcă aşa îşi amintea el că le era înţelegerea: nu de alta, dar să nu creadă că el nu are deloc răbdare. Deja se pornea sa vadă daca nu cumva a uitat Vanea de înţelegerea lor, când îl vazuse pe acesta intrând pe poartă. Când l-a văzut, parcă i-a sărit inima din loc.
- Măi Iacob, sî îmblu eu din urma ta? Şi m-ai rugat tu? Ori deam nu mai ţîi minti... Şi, astepţ’ sî vezî fata măritatî şî pi urmî ai s-o cauţ’?
- Nu măi... chiar amuia mă pornem la tini, da văd’cî ni-ai luat-o pi dinainti. Hai zîi odatî cum o cheamî şî şii cu dînsa cî-ni vini chiar amu s’mă pornesc...
- Ho, măă..., linişteştiti..poati ti-o fugări tat’su cu furca. Şi sî cauţî tu la o buca’ di noapti în sat străin? Şi-ai sî-i zâşi? Poati cî fata niş macar nu ti-o văzut...
- Hai spuni odatî cum o cheamî, cî mă enervezi!
Iacob dorea cât mai repede să o vadă, să-i vorbească... Uitase deja de foame, de somn... Vroia să fugă în Borşeni, să o fure şi să o aduca acasă... Vorbele lui Vanea băgase frica în el. Dacă între timp “i-o ia altcineva”???
- Măi Iacob, undi-ţ’ zboarî mintea bre omuli? Văd cî tu dorni din cioari... Mă duc eu acasî sî dorm cî’s obosît...
- Da parc’ai vinit cu noutăţ’?
- Bun dar, hai sî’ţ zîc şi ni-o zîs sormea, cî văd cî tu parcî eşti chicat din pod. Îi zîşi Ilinca şî trăieşti cam în capâtu’ satulu’, a doua casî. Ari porţ’ mari din lemn cî tat’su-i meşter...
Iacob asculta cu răsuflarea tăiată... şi cu gândurile la casa din marginea satului vecin. Îi venea să îl lase pe Vanea povestind aici, iar el să fugă repede la Ilinca(că doar aflase deja şi cum o cheamă şi unde locuieşte!!).. În acest timp Vanea îi spunea toate detaliile pe care le ştia de la sora lui...
- Da iaca tat’su ari numa’ feti, n-ari pi şini învaţa meserii...
- Las’cî a sî înveţî pi jineri!
- Dacî a ave pi şini... şi Vanea începuse să râdă de naivitatea lui Iacob.. -Da fata am înţăles cî-i cam iuti...
- Vanea, pi mini nu ma-înteresazî. Mâni mă duc...mă duc la dânsa acasî..., ma duc şî graiesc şî cu tat’su...
- Stai măi, potoleşti-ti! Mai rabdî o ţârî, cî niş nu ştii cum îi fata la lumina zilei... şî pi capu’ treaz... Iaca pisti trii zîli îi hram la Borşeni şî o sî ni duşem la jioc, la horî, şî o găseşti tu şî deam ai sî vezî dacî va-nţălejiţ’... ori la jioc poati ai găsî alta mai bunî... cî... nu s-o terminat mama fetilor...

...(to be continued)...

17 ianuarie 2010

Bancuri (I)

Eşti mahmur cu adevărat atunci când dimineaţa sună celularul, te uiţi atent şi citeşti "Alarma", apeşi tasta OK şi strigi "ALO!", iar în tot acest timp încerci să-ţi aminteşti cine este ALARMA şi de unde o cunoşti.




Abia s-a deschis barul, imediat apare un bărbat slab, neras, cu o figură mahmură, cu hainele mototolite şi se adreseaza barmanului:
- Spune-mi, te rog, m-ai vazut astă-noapte pe aici?
- Bineânţeles.
- Şi am consumat de vreo sută de euro?
- Cam aşa ceva.
- Bine, gata, m-am liniştit. Credeam că i-am pierdut...




După o bătălie grea, câştigată, Ştefan şi armata lui au băut zdravăn toată noaptea. A doua zi un oştean anunţă că armata turcilor se pregateşte să atace din nou. Ştefan işi adună toţi oştenii:
- Oşteni, turcii atacă din nou. Cine nu e mahmur, să facă un pas in faţă.
O ceată de câţiva inşi face un pas in faţă.
- Bine, voi duceţi-vă la bătalie. Restu', hai să ne dregem cu nişte vin...




- În ce constă un prânz cu 7 feluri pentru un bărbat?
- Un hamburger si 6 beri.




- Doctore, mă simt rău, am ameţeli şi în plus mă arde la inimă!
− Uitaţi doamnă, în primul rând nu sunt doctor: sunt ospătar, în al doilea rând nu sunteţi bolnavă, sunteţi beată şi în al treilea rând aveţi o ţâţă în scrumieră.

16 ianuarie 2010

Tărtăcuţă: după nuntă urmează "o zi grea"(partea a III-a)

...(continuare)...

Vanea locuia în aceeaşi mahala. El şi Iacob au crescut împreuna, fiind prieteni încă din copilarie. Cu toate că Vanea era mai mare, cei doi erau peste tot împreună, ajungând în cele din urmă să devină şi prieteni de păhar...
- Vaaaneaaaa!!! Undi eşti wăi?
A batut la uşă... şi cum nimeni nu i-a deschis, a intrat singur. Vanea abia atunci se trezise, ceilalţi membri ai familiei erau plecaţi de acasă lăsându-i pe masă o bucată de mămăligă rece cu brânză sărată...
- Ce arde? Şi-ai păţât di mă trezăşti cu noaptea'n cap?
- Amuş ţ'oi spune eu vreo două, şî răpijiior ai sî'nţăleji! Di şi nu m-ai lasat sî stau la nuntă? Din cauza ta acum niş nu ştiu cum o cheamî pi fata şeia...
- Cari fată măi ? Poate ai jisat şiava după atîta bauturî...
- Cum care? Di la nuntî di asarî... stătea la masa şeia di lângî colţ... nu-i di la noi din sat cî eu nu o ştiu...
Când a auzit că e vorba de fete, Vanea l-a privit cu nişte ochi miraţi pe Iacob, deoarece acesta mereu nu avea destul curaj să lege o discuţie cu o fată, dar acum l-a găsit mai interesat ca niciodată (nu pentru orice fată vii cu noapte'n cap la prieteni să le ceri socoteală).
- Văd cî ţi-o plăcut fetişcana. Las'cî mai sînt nunţ' şî o găsîm noi. Macar te-ai uitat ghini la dînsa? Di la atâta băuturî putei sî crezi că şî Muma Pădurii îi frumoasî tari!
- Văd cî tu vrei sî'ţi baţi joc di mini. Măi, dacî nu ai sî m'ajiuţî tu, am sî întreb di altşiniava, da eu tot una am s-o găsăsc... nu mai aştept niş o altî nuntî, dacă nu mai vine?
- Iaca daca ai sî bei un pahar di jin cu mini, am s-o rog pi sor-me cari'i măritatî în Borşeni sî-ni spunî şi'i cu dînsa şî de-a cui îi.
- Eu di azî am zîs cî nu mai beu cî tari mă mai dure capu di dimineaţî. Şini ştii dacî nu m-o văzut fata şeia asarî ţapîn, cî eu pi la sfârşit nu mai ţîn minti nicî...
- Hai măi nu ti mai mârâi! Be nişti jin aişi cu mini, iaca şî brînzî avem, şî măligî... îi cam răşi da a sî miargî, da di jin, îi plin beşiu. Aşă cî hai sî bem pintru feti şi ca tăt sî şii ghini!...
Din vorbă în vorbă şi din păhar în păhar, când s-a pornit Iacob acasă, abia de nimerea drumul, uitase deja că in acea dimineaţa se lăsase băutura.. Ce mai! Era fericit că în curând va afla cine e fata "şeia cu ochii mari"...

...(to be continued)...

P.S. Iulika, mulţumesc foarte mult pentru ajutorul acordat!!!

13 ianuarie 2010

Urătură de Sfântul Vasile


Aho Aho cu Anul Nou!
N-am venit după cadou
Am venit să vă urăm
Sa bem vin şi să mâncăm!

Vă urăm de sănătate,
Viaţă lungă, spor în toate
Tigrul de metal ce vine
Să v-aducă numai bine!

Să v-aducă bani in pungă
Criza să nu vă ajungă
Mese pline de bucate
Şi un car de sanatate!

De urat noi am urat
Dar nimeni nu a turnat...
Aşa că vă întrebăm pe voi:
Mai aveţi vin în butoi?

Vă ajunge s'ascultaţi!
În păhare vin turnaţi
Mult succes şi spor la bani
La Anul şi La Mulţi Ani!!!

11 ianuarie 2010

Tărtăcuţă: gata, mă las de băut...(partea a II-a)

...(continuare)...

- Scoalî bre lodaruli, nu-ţi dorni tătî viaţa!
Din pacate pentru Iacob, acesta nu a reuşit să doarmă prea mult. Dacă a venit să îl trezească taică-său - înseamnă că nu prea are şanse să nu sară imediat din pat, dar de data aceasta a hotărât să îşi incerce totuşi norocul. Cu ochii impăiengeniţi, acesta îl rugă:
- Tată, mai lasî-ma oliacî sî stau în pat. Mă doare capul şiava straşnic!
- Dac' ai băut asară ca porcu', eu şi sî-ţ fac? Ti doari tărtăcuţa, du-ti şî be nişti moari din beşi şî a sî-ţ triacî"
Aşadar, nici de data aceasta nu i-a mers. S-a trezit el cu chiu cu vai şi s-a pornit spre beci după murătură.
- Gata! Mă las di băut! Nu pun niş gram di băuturî în gură! Şi ni-o trebuit mie asarî sî beu atâta?!?...
Atunci abia şi-a amintit Iacob de "druşca" cea cu ochii verzi care zâmbea permanent. I-a trecut cheful şi de moare şi de tot: a pornit-o într-o fugă la Vanea să îi ceară socotelă pentru faptul că nu l-a lăsat să stea până la urmă la nuntă, că doar avea planuri mari! ...

...(to be continued) ...

10 ianuarie 2010

Tărtăcuţă: în loc de epilog(partea I)

Totul a început cu 30-35 ani în urmă, cînd tânărul pe atunci Iacob Tărtăcuţă o zărise la nunta unui verişor pe frumoasa Ilinca din satul vecin. Cum nu avea încă destul "curaj" să se apropie de ea pentru a face cunoştinţă, a profitat din plin de vinul care nu se mai termina de pe masa de sărbatoare... După fiecare păhar golit arunca cîte o privire spre Ilinca care i se părea tot mai frumoasă şi mai frumoasă. Vanea, prietenul de păhar al lui Iacob, a fost cel care a spus: "Gata! Ajiunji wăi! Da undi ni grăghim noi aşă di tari? Ian hai sî o luam mai înşetişor, cî eu trebu sî stau pîn la dizlegatu niresî" Pentru Iacob însă era prea târziu. Curaj avea acum prea mult, însă picioarele nu mai doreau să îl asculte şi gata, aşa ca Vanea a fost nevoit "să îl azvârle până acasă", deşi Iacob se împotrivea cu desăvîrşire. Până s-a dezmetecit Iacob, deja era acasă, pe pragul din faţa casei, aşa că nu mai avea nimic de făcut decât să arunce pantofii plini de praf şi să se bage în pat...

...(to be continued)...



Cuprins:
Tărtăcuţă: în loc de epilog(partea I)
Tărtăcuţă: gata, mă las de băut...(partea a II-a)
Tărtăcuţă: după nuntă urmează "o zi grea"(partea a III-a)
Tărtăcuţă: "Să nu mi-o ia altcineva.."(partea a IV-a)
Tărtăcuţă: "Mâine-i hramul în Borşeni"(partea a V-a)
Tărtăcuţă: "Auz’? Nu vrei..."(partea a VI-a)
Tărtăcuţă: "Nu az’, las cî vin mâini"(partea a VII-a)
Tărtăcuţă: "Ai sâ-ni şii nănaş la nuntî?"(partea a VIII-a)

09 ianuarie 2010

Pavel Turcu - prizonier la Berlin

Am văzut acum un video pe youtube ironic la adresa "concursantului" despre care vă spuneam aseară(cel cu imnul Eurovision). Video respectiv e mai jos... Enjoy! :)



08 ianuarie 2010

Pavel Turcu - Imn Eurovision

Se crede talentat acest tip care a luat look-ul lui Vitalie Dani şi a compus la o beţie aşa zisa melodie(dacă i se poate spune aşa) şi acum are tendinţa de a ne reprezenta ţara la finala Eurovision. Ar fi culmea să ajungă acolo iar noi să ne mândrim că suntem cei care am oferit cunoscutului concurs un imn pe măsura(de ce nu? la cum e concursul, aşa şi imnul...)
Filmuleţul e mai jos. Enjoy!



Mariah Carey puţin ameţită

Cântăreaţa/actriţa Mariah Carey a recunoscut ca era "puţin ameţită" in timpul discursului de la festivalul de film de la Palm Springs la care aceasta a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar. Video urmatoar vorbeşte de la sine. Have fun :)


Ce se vrea?

Acest blog se vrea a fi un blog ironic, hazliu, comic pentru cei care s-au trezit din beţie(nu neaparat la propriu, cât mai degraba la figurat). Nu avem "moare", ci avem multa voie bună pentru a vă crea o bună dispoziţie pentru toată ziua!

07 ianuarie 2010

Primul post(in loc de test)

Să vedem...