30 mai 2010

Melodia zilei : Lena - "Satellite"(2010.05.30)

"Satellite" este o melodie pop, care s-a situat pe prima poziție Eurovision 2010(29.05.2010) cu 246 puncte. Melodia este cântată de Lena Meyer-Landrut din Germania.Deși am zis că nu mă interesează, totuși e de menționat că Ucraina și Rusia nu au dat puncte Moldovei, iar România pentru prima dată a oferit Moldovei doar 10 puncte în loc de 12...(deși Moldova a dat 8 puncte Ucrainei, 10 Rusiei si 12 României). Sunt de acord că melodia Moldovei nu a fost nici pe departe printre cele mai reușite din această finală, dar totuși..

P.S. Am cam deviat de la subiect, mii de scuze. Anul acesta îmi place și mie melodia ce a luat primul loc la Eurovision. Și culmea, nu doar această melodie, ci chiar vreo 5...

29 mai 2010

[Magie] Vă deranjează fumul de țigară?(video)

Pe mine personal, mă cam deranjează fumul de țigară, totuși acest video este incredibil. Am rămas total impresionat de ce poate face acest om(Tom Mullica) cu un pachet de țigări. Vedeți și voi mai jos:P.S. Nu încercați așa ceva acasă
P.S.2: Nu uitați, fumatul dăunează grav sănătății...

21 mai 2010

Melodia zilei : Cezara - "Să nu mă laşi"(2010.05.21)

Cezara debutează cu o cariera solo în muzica de estradă, a fost solista trupei "Edict" și de zece ani încoace - lider al formației "Cezara". A studiat la Colegiul Republican de Muzică "Ştefan Neaga", specialitatea - dirijat coral, continuând aceeași specializare la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

S-a năsut la 21 martie, anul nașterii nu-l divulgă, într-o familie în care s-a vorbit întotdeauna corect românește și s-a discutat aprins despre literatură, muzică, artă, pentru că mama e profesoară de limba și literatura româna, iar tatăl - realizator al mai multor programe muzicale de la Radio Moldova si prezentator de concerte.

Un deceniu de activitate muzicală... Cezara a fost prima dintre interpreții moldoveni care și-au făcut o formație profesionistă. A reușit să dea un aer proaspăt rockului, în special rockului feminin, ea rămâmând un dascăl pentru noile formații...În ultimii ani piesele au devenit mai mature. ”Să nu mă lași” a apărut într-o perioadă plină de dragoste și fericire din viața interpretei, când piesele ei au căpătat mai multa dramă, sentimente, melancolie, renunțând la vechiul stil al unei adolescente îndărătnice.

"Să nu mă laşi" este un cântec superb, versurile şi muzica rulează într-o armonie perfectă, plin de realitate, dar în acelaşi timp şi de optimism. Un cântec plin de speranţă într-un viitor fericit...

20 mai 2010

Melodia zilei : SunStroke Project & Olia Tira - "Run Away"(2010.05.20)

Olia Tira(născută la 1 august 1988) este o cântăreaţă din Republica Moldova. A fost născută într-o familie sovietică în Potsdam. După ce a petrecut câţiva ani acolo, ea s-a mutat în Moldova şi a dat primul ei concert la 14 ani. Şi-a lansat primul album("Your place or mine?") în anul 2006. Melodiile de pe "Your place or mine?" au fost inregistrate in perioada 2005-2006 in Franta, la Liberty Rock Studio din Paris. A participat la preselecţiile naţionale ale Moldovei pentru concursul Eurovision în anii 2006, 2007 şi 2009. În 2009, la preselecţia Eurovision Moldova(Nelly Ciobanu a fost aleasă atunci să reprezinte Moldova), au participat și SunStroke Project, care au ocupat locul trei cu melodia „No Crime”. Anul acesta, Olia Tira și SunStroke Project au venit cu melodia „Run Away”(en.: Fugi departe) compusă de Anton Ragoza şi Alina Galiţcaia, selectată pe 6 martie 2010 dintre cele 14 participante la competiţia O melodie pentru Europa. Melodia este foarte frumoasă, trompeta de nota 10, iar faptul ca reprezintă Moldova fac melodia si mai frumoasă :)
Moldova va concura in prima semifinala Eurovision 2010, ce va avea loc pe 25 mai, alături de Serbia, Finlanda, Rusia, Slovacia, Bosnia & Herzegovina, Letonia, Estonia, Grecia, Islanda, Malta, Portugalia, Macedonia, Belarus, Belgia, Polonia, Albania. Hai Moldova!!! :)

12 mai 2010

Melodia zilei : Vama Veche- "V.S.T."(2010.05.12)

Astăzi e o zi specială pentru mine. Mă gândeam(sau mai bine zis îmi răsuna în minte refrenul) la melodia "18 ani". Totuşi, am ales "V.S.T", poate şi din cauza că nu mai am de ceva timp "doar 18 ani", dar mai degraba pentru versurile melodiei, pe care le găsiţi mai jos.În continuare voi prezenta câteva informaţii(de pe wikipedia) despre formaţia care făcea spectacol la fiecare concert. Când zic spectacol, nu mă refer doar la calitatea concertului şi atmosferă, dar şi la faptul că Tudor Chirilă chiar juca teatru pe scenă...

Vama Veche a fost o formaţie românească de muzică rock, fondată în septembrie 1996. Membrii fondatori sunt Traian Bălănescu (claviaturi), Liviu Mănescu (bass) şi Tudor Chirilă (vocal). Ionel "Tase" Tănase (baterie) colaborează cu trupa numai pentru primul lor album, "Nu am chef azi" (1998), locul său în formaţie fiind luat mai apoi de Răzvan "Lapi" Lupu.

Urmează în 1999 albumul "Vama Veche"; trupa porneşte în turneul "Povestea merge mai departe", având ocazia de a încânta fanii în cele 15 oraşe cuprinse în proiect (membrii formaţiei urcă pe scenă alături de alţi 6 instrumentişti - vioară, violoncel, percuţie, flaut, chitară).

Vama Veche era o trupă ce s-a dorit non-conformistă şi deschizătoare de drumuri, iar acest lucru a fost cel mai bine ilustrat de cel de-al treilea album al lor, un album conceptual, o operă rock, ce a şi dat naştere unui spectacol. "Am să mă întorc bărbat" a stârnit destule controverse la lansarea sa, fiind un disc ce narează povestea cea trista a lui Andrei Gavrilă. Acest album a marcat şi începutul colaborării cu chitaristul Eugen Caminschi, devenind membru cu drepturi depline in cadrul formaţiei.

În vara lui 2006, trupa a lansat un nou album: "Fericire în rate".

În toamna lui 2006 trupa s-a despărţit.

Versuri Vama Veche - VST
I:
Vreau să ma trezesc din somn
Într-un pat de femeie frumoasă
Să miroase-a măr şi-a zori
Şi a tot ce-i mai bun intr-o casă
Să-mi şoptească:"Vrei un ceai?"
Eu să-i spun "Te iubesc!"

Refren:
E oare cineva care să-mi poata da
Aşa ceva măcar de ziua mea?
Fetelor n-aţi putea să m-ajutaţi cumva
Să pot să strig şi eu: "Uite-o, e ea!"

II:
Să ieşim în soare afară
Şi să mergem la piaţă împreună
Ea să ceara un kil de mere
Eu s-o ţin nebuneşte de-o mână
S-avem bani noi amândoi dar să plătească ea.

Refren:..

III:
Şi când merg peste 80
Să-mi spună: "Te rog mai încet!"
Să strige: "Îmi place, zău, dar ai
Grijă te rog de carnet!"
Eu să pun o frână bruscă
Şi să ne sărutăm...

Refren:..

IV:
Marţea când sunt mort de beat,
Să mă ducă uşor pân' la pat
Şi apoi să mă dezbrace
Eu să strig: "Asta chiar că imi place!"
Să se supere niţel:
"Astăzi nu eşti al meu!"

Refren:..

V:
Şi atunci când ne certăm
Când eu urlu şi ea e furioasă
Să îmi strige "Vreau copii!!!"
Şi să fie cu mult mai frumoasă
Eu să nu ştiu ce să spun
Şi s-o întreb: "Ne căsătorim?"

Refren:..

01 mai 2010

Melodia zilei : Ottawan - "D.I.S.C.O"(2010.05.01)

E week-end, e cald şi frumos afară. Merge de o plimbare, iar diseară e perfect pentru disco.Ottawan a fost un duet francez de la sfârşitul anilor '70 - începutul anilor '80, format de soliştii Jean Patrick şi Annette.
D.I.S.C.O a ajuns pe locul 2 în topul englez în septembrie 1980.